Ingrediencia na zdravú tekvicovú sekanú

Sekaná

  • 500 g mletého hovädzieho alebo morčacieho mäsa (min. 90%)
  • 300 g tekvicového pyré (urobila som z maslovej tekvice)
  • 1 ks vajcia M (50 g)
  • 3 strúčiky cesnaku (15 g)
  • 1 lyžička mletej papriky alebo karí
  • 2 lyžičky majoránky
  • 1 lyžička tymiánu
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička korenia

Marináda

  • 50 ml vody
  • 20 ml olivového oleja extra panenského
  • 1 lyžička mletej papriky alebo karí
Fitness tekvicová sekaná - zdravý recept Bajola

Postup receptu

  1. Ak nemáš vopred pripravené tekvicové pyré, urob ho podľa tohto návodu. Môžeš použiť ľubovoľný druh tekvice, ale najlepšia je Hokaido. Ja som použila maslovú tekvicu, postup na pyré je rovnaký s tým rozdielom, že sa musí po upečení dužina vydlabať. Šupka sa dá konzumovať iba pri tekvici Hokaido.
  2. Predohrej rúru na 180 °C.
  3. Zmiešaj mäso, vajcia, pretlačený cesnak, všetko korenie a tekvicu. Pokiaľ chceš výsledok žltejší, daj miesto mletej papriky karí. Poriadne prepracuj rukami na kompaktnú hmotu. Niekoľkokrát hmotou buchni o podložku, aby sa odstránil vzduch.
  4. Vytvaruj do oválneho tvaru a daj do pekáča. Ja som použila sklenený oválny.
  5. V mištičke zmiešaj marinádu z papriky alebo karí, oleja a vody, poriadne rozmiešaj a pomocou silikónové mašlovačky sekanú potri. Zvyšok vylej na dno pekáča. V priebehu pečenia prípadne ešte trošku vodu dolievaj, aby sa sekaná nepripiekla.
  6. Peč nepriklopené cca 40 minút na 180 °C. Po upečení skontroluj rozkrojením, či je sekaná prepečená. Pokiaľ budeš piecť veľmi dlho, môže sa sekaná vysušiť.
  7. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Fitness tekvicová sekaná - zdravý recept BajolaFitness tekvicová sekaná - zdravý recept Bajola