Ingrediencie na hovädzí steak a cuketové rizoto
Steak
- 200 g hovädzie sviečkové
- soľ
- korenie
- olivový olej (5 ml)
Cuketové rizoto
- 250 g ryža vhodná na rizoto (ideálne Arborio, príp. guľatozrnná)
- 400 g cuketa
- 250 g šampiňónov
- 200 ml bieleho vína
- 1,5 l hovädzieho vývaru
- 125 g mozarelly light
- 2 strúčiky cesnaku (12 g)
- soľ
- korenie
- repkový olej v spreji (5 ml)
Postup receptu
- Mäso vytiahni z chladničky a nechaj ohriať na izbovú teplotu.
- Medzitým priprav rizoto. Šampiňóny umy a nakrájaj na tenké plátky. Cesnak olúpte. Cuketu zbav šupky, postrúhaj najemno a osol. Akonáhle pustí vodu, tak ju zlej.
- Na troške oleja orestuj šampiňóny, ktoré ľahko osol, pridaj cuketu a okore.
- Na troške oleja speň cesnak, pridaj ryžu a nechaj chvíľu opražiť. Ak nali víno a až sa vsiakne, postupne prilievaj vývar, vždy po jednej naberačke. Keď sa vývar vsiakne do ryže, pridaj ďalšiu naberačku. Stále miešaj.
- Asi po 10 minútach pridaj šampiňóny s cuketou.
- Akonáhle je ryža skoro hotová (musíš ju ochutnať), odstav z platne a vmiešaj syr. Priklop pokrievkou alebo utierkou a nechaj 5 minút odstáť.
- Rozohrej rúru na 180 °C.
- Mäso okore a potri olivovým olejom. Pozor, nesol.
- Osmahni ho na rozpálenej panvici 2 minúty z každej strany a daj do rúry na 5 – 7 minút.
- Po vytiahnutí z rúry nechaj 5 minút odstáť a potom osol a nakrájaj na tenké plátky.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre