Ingrediencia na hovädzí vývar v pomalom hrnci
- 450 g hovädzieho mäsa s kosťou (predného)
- 650 g hovädzie gleje
- 2 ks mrkvy (140 g)
- 2 ks petržlenu (100 g)
- 1 ks cibuľa (70 g)
- ½ zeleru (100 g)
- 3 bobkové listy
- 8 guličiek celého korenia
- 6 guľôčok nového korenia
- 1 lyžička soli (3 g)
- 1,3 l vody
Postup receptu – ako urobiť hovädzí vývar v pomalom hrnci
- Koreňovú zeleninu olúpaj, umy a nakrájaj na menšie časti. Cibuľu umy a prepul.
- Z mäsa odstráň tuk.
- Daj všetky ingrediencie do pomalého hrnca a zalej studenou vodou.
- Pomal priklopené 7 – 8 hodín na stupeň Low.
- Ak sa na povrchu usadia v priebehu varenia nečistoty, zozbieraj ich naberačkou.
- Po uvarení vytiahni mäso z hrnca a vývar preceď cez jemný sitko. Ak je vývar kalný, preceď ešte cez plátno alebo plienku.
- Mrkva roztlačte vidličkou alebo nakrájaj, ostatnú zeleninu vyhoď.
- Mäso nakrájaj na malé kúsky.
- Časť mäsa s mrkvou vráť späť do vývaru. Zvyšok použi napríklad na fitness rizoto.
- Podľa chuti prisol a pripepri.
- Môžeš pridať polievkové semolinové alebo celozrnné cestoviny, prípadne inú polievkovú vložku. Odporúčam uvariť zvlášť.
- Odporúčam polievku nechať cez noc v chladničke a na druhý deň zozbierať tuk, ktorý sa usadí na povrchu.
- Nutričné hodnoty neuvádzam, pretože ich popravde nedokážem v tomto prípade spočítať. Neviem, koľko tuku sa vyvarí do polievky. 🙂 Použi keďtak údaje z kalorických tabuliek.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Komentáre