Ingrediencia na hovädzí vývar v pomalom hrnci

  • 450 g hovädzieho mäsa s kosťou (predného)
  • 650 g hovädzie gleje
  • 2 ks mrkvy (140 g)
  • 2 ks petržlenu (100 g)
  • 1 ks cibuľa (70 g)
  • ½ zeleru (100 g)
  • 3 bobkové listy
  • 8 guličiek celého korenia
  • 6 guľôčok nového korenia
  • 1 lyžička soli (3 g)
  • 1,3 l vody
Fitness hovädzí vývar z pomalého hrnca - zdravý recept Bajola

Postup receptu – ako urobiť hovädzí vývar v pomalom hrnci

  1. Koreňovú zeleninu olúpaj, umy a nakrájaj na menšie časti. Cibuľu umy a prepul.
  2. Z mäsa odstráň tuk.
  3. Daj všetky ingrediencie do pomalého hrnca a zalej studenou vodou.
  4. Pomal priklopené 7 – 8 hodín na stupeň Low.
  5. Ak sa na povrchu usadia v priebehu varenia nečistoty, zozbieraj ich naberačkou.
  6. Po uvarení vytiahni mäso z hrnca a vývar preceď cez jemný sitko. Ak je vývar kalný, preceď ešte cez plátno alebo plienku.
  7. Mrkva roztlačte vidličkou alebo nakrájaj, ostatnú zeleninu vyhoď.
  8. Mäso nakrájaj na malé kúsky.
  9. Časť mäsa s mrkvou vráť späť do vývaru. Zvyšok použi napríklad na fitness rizoto.
  10. Podľa chuti prisol a pripepri.
  11. Môžeš pridať polievkové semolinové alebo celozrnné cestoviny, prípadne inú polievkovú vložku. Odporúčam uvariť zvlášť.
  12. Odporúčam polievku nechať cez noc v chladničke a na druhý deň zozbierať tuk, ktorý sa usadí na povrchu.
  13. Nutričné hodnoty neuvádzam, pretože ich popravde nedokážem v tomto prípade spočítať. Neviem, koľko tuku sa vyvarí do polievky. 🙂 Použi keďtak údaje z kalorických tabuliek.
  14. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu