Ingrediencie na zdravé hovädzie mäso s brokolicou v pomalom hrnci
- 1,5 kg hovädzie zadné chudé
- 200 ml prírodné sójové omáčky s nízkým obsahom soli
- 200 ml vody
- 150 g mrkvy
- 1 ks cibuľe (100 g)
- 3 bobkové listy
- 5 guličiek nového korenia
- 10 guličiek celého korenia
- 300 g brokolice
- 2 strúčiky cesnaku (10 g)
- soľ
- sezamové semienko

Postup receptu – ako urobiť hovädzie mäso s brokolicou
- Mäso očisti od tuku, umy a nakrájaj na plátky alebo kocky.
- Cibuli ošúp a rozpol. Cesnak olúp. Mrkvu zbav šupky a rozpol. Brokolicu umy a rozlámaj na menšie časti.
- Bobkový list, nové korenie a čierne korenie daj do sitká na korenie.
- Všetky ingrediencie okrem cesnaku daj do pomalého hrnca a zalej sójovou omáčkou a vodou. Premiešaj.
- Pomal 5 – 6 hodín na stupeň Low, 1 hodinu pred koncom odstráň mrkva, cibuľu a sitko s korením a pridaj brokolicu. Pol hodiny pred koncom potom pretlačený cesnak.
- Po dovarení ochutnaj av prípade potreby dosol alebo zahusti podľa poznámky nižšie.
- Podávaj s ryžou uvarenou v ryžovaru a môžeš posypať sezamovým semienkom.
- Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Poznámky k receptu na hovädzie mäso s brokolicou z pomaláča
- Ak brokolica bude ešte tvrdá, pomal dlhšie. Ale ak to preženieš, tak môže byť rozvarená.
- Ak chceš, aby sa mäso trhalo, tak pomal dlhšie (cca 8 hodín).
- Ak je výpok veľmi riedky, môžeš ho zahustiť trochou škrobu – rozmiešaj 1 lyžicu v troške vody a potom pomaly nalievaj do výpeku a miešaj a nechaj ešte povariť 10 – 20 minút. Ja som však nezahusťovala.
- Nutričné hodnoty sú uvedené bez zahustenia, bez prílohy a bez sezamového semienka.
Komentáre