Ingrediencie na zdravé hovädzie mäso s brokolicou v pomalom hrnci
- 1,5 kg hovädzie zadné chudé
- 200 ml prírodné sójové omáčky
- 200 ml hovädzieho vývaru (príp. vody)
- 2 mrkvy (150 g)
- 1 cibuľa (100 g)
- 3 bobkové listy
- 5 guličiek nového korenia
- 10 guličiek celého korenia
- 300 g brokolica
- soľ
- sezamové semienko
Postup receptu – ako urobiť hovädzie mäso s brokolicou
- Mäso očisti od tuku, umy a nakrájaj na kocky.
- Cibuli ošúp a rozpol. Cesnak olúpte. Mrkva zbav šupky a rozpol. Brokolicu umy a rozlámaj na menšie časti.
- Bobkový list, nové korenie a čierne korenie daj do sitka na korenie.
- Všetky ingrediencie okrem cesnaku daj do pomalého hrnca a zalej sójovou omáčkou a vývarom.
- Pomal 8 hodín na stupeň Low, 2 hodiny pred koncom odstráň mrkva, cibuľu a sitko s korením a pridaj brokolicu. Pol hodiny pred koncom potom pretlačený cesnak.
- Ak je výpok veľmi riedky, môže zahustiť celozrnnou múkou rozmiešanú v troške vody. Ja som nezahusťovala. Ochutnaj a podľa potreby dosol.
- Podávaj s ryžou uvarenou v ryžovaru a môžeš posypať sezamovým semienkom.
- Nutričné hodnoty sú uvedené bez prílohy a sezamového semienka.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre