Ingrediencie na zdravé hovädzie mäso s brokolicou v pomalom hrnci

  • 1,5 kg hovädzie zadné chudé
  • 200 ml prírodné sójové omáčky s nízkým obsahom soli
  • 200 ml vody
  • 150 g mrkvy
  • 1 ks cibuľe (100 g)
  • 3 bobkové listy
  • 5 guličiek nového korenia
  • 10 guličiek celého korenia
  • 300 g brokolice
  • 2 strúčiky cesnaku (10 g)
  • soľ
  • sezamové semienko
Fitness trhané hovädzie s brokolicou pomalý hrniec - zdravý recept Bajola

Postup receptu – ako urobiť hovädzie mäso s brokolicou

  1. Mäso očisti od tuku, umy a nakrájaj na plátky alebo kocky.
  2. Cibuli ošúp a rozpol. Cesnak olúp. Mrkvu zbav šupky a rozpol. Brokolicu umy a rozlámaj na menšie časti.
  3. Bobkový list, nové korenie a čierne korenie daj do sitká na korenie.
  4. Všetky ingrediencie okrem cesnaku daj do pomalého hrnca a zalej sójovou omáčkou a vodou. Premiešaj.
  5. Pomal 5 – 6 hodín na stupeň Low, 1 hodinu pred koncom odstráň mrkva, cibuľu a sitko s korením a pridaj brokolicu. Pol hodiny pred koncom potom pretlačený cesnak.
  6. Po dovarení ochutnaj av prípade potreby dosol alebo zahusti podľa poznámky nižšie.
  7. Podávaj s ryžou uvarenou v ryžovaru a môžeš posypať sezamovým semienkom.
  8. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  9. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Fitness trhané hovädzie s brokolicou pomalý hrniec - zdravý recept Bajola

Poznámky k receptu na hovädzie mäso s brokolicou z pomaláča

  • Ak brokolica bude ešte tvrdá, pomal dlhšie. Ale ak to preženieš, tak môže byť rozvarená.
  • Ak chceš, aby sa mäso trhalo, tak pomal dlhšie (cca 8 hodín).
  • Ak je výpok veľmi riedky, môžeš ho zahustiť trochou škrobu – rozmiešaj 1 lyžicu v troške vody a potom pomaly nalievaj do výpeku a miešaj a nechaj ešte povariť 10 – 20 minút. Ja som však nezahusťovala.
  • Nutričné ​​hodnoty sú uvedené bez zahustenia, bez prílohy a bez sezamového semienka.