Ingrediencie na fit marhuľový koláč s tvarohom

Fitness marhuľový koláč s tvarohom - recept Bajola

Postup receptu – ako upiecť zdravý marhuľový koláč

  1. Marhule umy, rozpoľ a vykôstkuj. Ja som ich nakrájala na tenké mesiačiky, ale odporúčam skôr nechať polovičky vcelku.
  2. Všetku múku vr. kypriaceho prášku preosej cez jemné sitko a potom dobre zmiešaj. Prečo kombinujem múky, sa dozvieš v mojom článku o múkach. Presievanie nevynechávaj, výsledok má potom lepšiu štruktúru.
  3. Oddeľ žĺtky od bielkov az bielkov a štipky soli vyšľahaj tuhý sneh pomocou ručného mixéra. [sneh]
  4. Predohrej rúru na 180 °C.
  5. Zvlášť zmiešaj tvaroh, žĺtky, mlieko a citrónovú kôru, potom prisyp preosiatu múku, zmiešaj a na koniec vmiešaj sneh z bielkov a dobre premiešaj. Vznikne tuhšie lepivejšie cesto. To ochutnaj a podľa potreby prislaď sladidlom bez kalórií.
  6. Okrúhlu silikónovú fomu so skleneným dnom s priemerom 23 cm vymaž kokosovým olejom pomocou silikónovej mašlovačky alebo vystriekaj [eafl1 id=“ name=“Repkový olej v spreji“ text=“repkovým olejom v spreji“].
  7. Cesto daj do formy a hore naskladaj marhule, potom rukou mierne vlač do cesta. Odporúčam ale skôr cesto rozdeliť na 2 polovice a marhule dať doprostred a potom prípadne ešte ďalšie marhule hore.
  8. Peč 50 minút na 180 °C dozlatista.
  9. Pred konzumáciou odporúčam trošku ohriať v mikrovlnnej rúre. Hore môžeš posypať strúhaným kokosom. Nutričné hodnoty sú uvedené bez strúhaného kokosu.
  10. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Marhuľový koláč recept foto postupFit tvarohová marhuľová buchta - recept Bajola Fit marhuľový koláč s tvarohom - recept Bajola