Ingrediencie na fit ovsenú knedľu
- 170 g ovsených vločiek
- 150 g gréckého jogurtu 0%
- 2 ks vajcia M (100 g)
- štipka soli
- 90 g celozrnná špaldová múka

Postup receptu – ako uvariť zdravú celozrnnú knedľu
- Ovsené vločky rozomli najemno v mixéry so sekáčikom.
- Daj variť vodu v stredne veľkom hrnci.
- Zmiešaj vajcia s jogurtom, pridaj ovsené vločky a štipku soli a potom postupne prisypávaj múku a vytvor kompaktné cesto. Múku sypaj postupne, aby si jej tam prípadne nedala zbytočne veľa, záleží na konzistencii. Ak sa cesto príliš lepí, pridaj múky viac.
- Cesto rozdeľ na dve časti a urob valčeky, ktoré zabaľ do potravinovej fólie a po stranách dobre utiahni.
- Knedle daj do vriacej vody a var cca 10 minút. Vytiahni, jeden rozkroj a keby bol ešte surový, tak je obaja var dlhšie.
- Každú knedľu rozkrájaj na 10 ks, celkom vznikne 20 ks. Jedna porcia sú 3 – 4 knedle.
- Podávaj napríklad ku fitness segedínskemu gulášu alebo fitness kurčaťi na paprike.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre
Knedle vyzerajú skvele, zaujímavý nápad s potravinovou fóliou. Je zaujímavé, že v ceste nie je droždie ani prášok do pečiva, možno to bude tým jogurtom, že získa lepšiu pórovitosť. Vyskúšam a dám vedieť :-).
Vďaka, Irčo, jasne, budem rada za otestovanie aj info, ako sa podarilo 😉
Nechápem, ale zrejme už sa nedá veriť ani receptom s nafoteným tutoriálom.
Múky raz toľko, než je napísané a varila som ich cez pol hodiny. Zrejme záleží na veľkosti vajec, ale aj tak sú odchýlky dosť markantné.
Dobrý deň Majdo, v postupe píšem, že pokiaľ to nevychádza, tak sa musí dať múky viac alebo menej. Nie je to iba o vajciach, ale tiež konzistenciou jogurtu (možno ste použili o dosť redšie ako ja, ja som použila grécky) a rolu tiež môže hrať savosť vločiek a múky. Ako posledná možnosť je, že som urobila v recepte chybu, ale knedle som podľa tohto receptu robila už viackrát a myslím si, že tam chyba nie je, to by som si už asi všimla. Avšak vďaka za otestovanie aj komentár.
Vidíte, a ja zase použila múky oveľa menej, než je v recepte. Len 60g. 🙂 Použila som grécky jogurt. 🙂
Aspoň vidíme, že nie je surovina ako surovina a je potreba to vždy trosku prispôsobiť podľa aktuálnej konzistencie. Diky za komentar 😉
Knedle som robil už druhýkrát a bez problémov. Použil som obyčajný nízkotučný jogurt a krásne sa to všetko prepojilo. Veľmi ďakujem za skvelý fittnes recept 💪
Super, tak to som sa upokojila, občas ma niektoré komentare zneistia, či som v recepte neurobila chybu v zápise množstva 🙂 Vďaka za otestovanie aj info.
Robím túto vynikajúcu knedľu opakovane (hlavne s fit kuracími prsiami na paprike) a dávam len trochu viac vločiek, pretože používam obyčajný jogurt, nie grécky. Všetko sa pekne spojí, konzistencia super. Veľmi ďakujem za skvelý recept (ako na knedľu, tak na fit kuracie prsia na paprike) 🙂
Verčo, vďaka za otestovanie, komentár aj pochvalu. To mám radosť, že tak chutí 😉
Ja urobila z obyc jogurtu a varila kým nevyplávali a musím povedať 👌 bomba
Parada, vďaka za testovanie aj komentar, Lucka 😉
Dnes som knedle vyskúšala prvýkrát a super👍 ostatne ako všetky vaše recepty😊