Ingrediencie na fit ovsenú knedľu

Fit ovsená knedľa recept Bajola

Postup receptu – ako uvariť zdravú celozrnnú knedľu

  1. Ovsené vločky rozomli najemno v mixéry so sekáčikom.
  2. Daj variť vodu v stredne veľkom hrnci.
  3. Zmiešaj vajcia s jogurtom, pridaj ovsené vločky a štipku soli a potom postupne prisypávaj múku a vytvor kompaktné cesto. Múku sypaj postupne, aby si jej tam prípadne nedala zbytočne veľa, záleží na konzistencii. Ak sa cesto príliš lepí, pridaj múky viac.
  4. Cesto rozdeľ na dve časti a urob valčeky, ktoré zabaľ do potravinovej fólie a po stranách dobre utiahni.
  5. Knedle daj do vriacej vody a var cca 10 minút. Vytiahni, jeden rozkroj a keby bol ešte surový, tak je obaja var dlhšie.
  6. Každú knedľu rozkrájaj na 10 ks, celkom vznikne 20 ks. Jedna porcia sú 3 – 4 knedle.
  7. Podávaj napríklad ku fitness segedínskemu gulášu alebo fitness kurčaťi na paprike.
  8. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Ovsená knedľa postup fotoZdravá ovsená knedľa recept Bajola