Ingrediencie na pečené kuracie stehná

  • 4 kuracie štvrťky s kosťou alebo kuracie kolíky (600 g)
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky (5 g)
  • soľ
  • trošku vody
Pečené kuracie stehná - fitness zdravý recept Bajola

Postup receptu – ako upiecť fit kuracie stehná

  1. Rozohrej rúru na 180 °C.
  2. Z kuracích štvrtok alebo kolíkov odstráň všetku kožu a tuk podľa tohto návodu. Ak máš doma stravníka, ktorý fitness neholduje alebo naopak potrebuje kalorickejšie jedlá, môžeš pre neho niektoré stehná upiecť s kožou, ale počítaj, že výpek už bude tučnejší.
  3. Mäso umy a dobre osol zo všetkých strán.
  4. Vlož do zapekacej misy, ja používam sklenenú s rozmerom 35 × 21 × 14 cm. Podlej troškou vody, nie veľmi, aby potom výpek nebol veľmi vodový. A zhora mäso posypaj mletou paprikou po celej ploche mäsa.
  5. Peč v rúre 50 minút na 180 °C nepriklopené alebo môžeš použiť remosku. V priebehu poľuj výpekom. Po upečení jedno stehno v najširšej časti rozkroj a ochutnaj, či už je hotové, prípadne ešte dopeč. Záleží na veľkosti stehien, menšie stehná budú hotové rýchlejšie. Avšak nepeč zbytočne dlho, inak budú stehná vysušené.
  6. Podávaj s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo ryžou uvarenou v ryžovare a polej výpekom z mäsa.
  7. Nutričné hodnoty sú uvedené bez prílohy a sú orientačné na 100 g upečeného mäsa bez kože a kostí (každé stehno má trochu iné množstvo mäsa a kostí).
  8. Ako obmenu môžeš tento recept upiecť aj vo verziu s kapustou a gratinovanými zemiakmi.
  9. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Pečené kuracie stehná a gratinované zemiaky postup Bajola

Pečená kuracie stehná a gratinované zemiaky