Ingrediencie na pečené kuracie stehná
- 4 kuracie štvrťky s kosťou alebo kuracie kolíky (600 g)
- 1 lyžica sladkej mletej papriky (5 g)
- soľ
- trošku vody
Postup receptu – ako upiecť fit kuracie stehná
- Rozohrej rúru na 180 °C.
- Z kuracích štvrtok alebo kolíkov odstráň všetku kožu a tuk podľa tohto návodu. Ak máš doma stravníka, ktorý fitness neholduje alebo naopak potrebuje kalorickejšie jedlá, môžeš pre neho niektoré stehná upiecť s kožou, ale počítaj, že výpek už bude tučnejší.
- Mäso umy a dobre osol zo všetkých strán.
- Vlož do zapekacej misy, ja používam sklenenú s rozmerom 35 × 21 × 14 cm. Podlej troškou vody, nie veľmi, aby potom výpek nebol veľmi vodový. A zhora mäso posypaj mletou paprikou po celej ploche mäsa.
- Peč v rúre 50 minút na 180 °C nepriklopené alebo môžeš použiť remosku. V priebehu poľuj výpekom. Po upečení jedno stehno v najširšej časti rozkroj a ochutnaj, či už je hotové, prípadne ešte dopeč. Záleží na veľkosti stehien, menšie stehná budú hotové rýchlejšie. Avšak nepeč zbytočne dlho, inak budú stehná vysušené.
- Podávaj s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo ryžou uvarenou v ryžovare a polej výpekom z mäsa.
- Nutričné hodnoty sú uvedené bez prílohy a sú orientačné na 100 g upečeného mäsa bez kože a kostí (každé stehno má trochu iné množstvo mäsa a kostí).
- Ako obmenu môžeš tento recept upiecť aj vo verziu s kapustou a gratinovanými zemiakmi.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Komentáre