Ingrediencie na zdravé cestoviny s lososom
- 150 g (príp. fettuccini)
- 300 g lososa bez kože
- 300 g čerstvého špenátu
- 5 strúčikov cesnaku (15 g)
- 1 lyžička citrónovej šťavy (5 ml)
- 500 ml nízkotučného mlieka (0,5 %)
- 30 g hladké špaldové múky
- repkový olej v spreji (3 ml)
- soľ
- korenie
Postup receptu – ako urobiť zdravé špenátové cestoviny
- Cestoviny uvar podľa návodu, aby boli na skus (al dente). Po uvarení ich schlaď prúdom studenej vody, aby sa zastavil proces varenia.
- Lososa umy a nakrájaj na kocky.
- Cesnak olúpaj, prelisuj a opraži na panvici vystriekanej repkovým olejom v spreji.
- Pridaj špenát, osol a nechaj podusiť, kým špenát nezmenší objem.
- Hotový špenát na panvičke posuň do strany, zvyšnú časť panvičky postriekaj olejom v spreji a orestuj na nej osolené kocky lososa. Len pár minút, kým sa losos nezatiahne.
- Pridaj citrónovú šťavu, premiešaj sa špenátom a cestovinami a odstav z ohňa.
- Potom priprav náhradu smotany z mlieka a múk (bešamel). Múku dobre rozmiešaj v polovici mlieka, vylej na panvicu a začni variť za stáleho miešania. Akonáhle začne tekutina hustnúť, pridaj zvyšok mlieka a var za stáleho miešania cca 5 minút do požadovanej konzistencie. Ochutnaj, osol a okore podľa vlastnej chuti.
- Vzniknutý bešamel vlej do cestovín a ešte chvíľku prevar.
- Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Poznámky k receptu
- Najlepšie je podávať čerstvo uvarené, pretože chladnutím sa vytráca krémovosť.
- Ak chceš ušetriť nejaké kalórie, môžeš podávať aj bez bešamelu, akurát prisol a pripepri podľa chuti.
- Jedna porcia je cca 325 g.
- Nutričné hodnoty v 100 g: 108 kcal / 8 g B / 13 g S / 2 g C / 3 g T / 1 g V.
Komentáre