Ingrediencie na fit pardubický tekvicový perník
Cesto
- 180 g tekvicového pyré
- 3 ks vajcia M (150 g)
- 150 g ovsené čokoládové múky
- 90 g bielkovinový prášok čokoládový
- 45 g mandlí
- 10 g kypriaceho prášku do perníka

Chceš ušetriť za orechy, sladidlá a múky? Kde kúpiť lacno
Postup receptu – ako upiecť zdravý perník bez cukru
- Ak chceš použiť domácu chia marmeládu, je potrebné ju pripraviť vopred podľa tohto návodu.
- Vpred je tiež potrebné pripraviť tekvicové pyré podľa tohto návodu.
- Rozohrej rúru na 180 °C.
- Mandľa rozmixuj pomocou sekáčik a zmiešaj všetky ingrediencie na cesto.
- Vystel plech papierom na pečenie a lyžicou naň daj 10 rovnako veľkých kôpok, ktoré lyžicou vytvaruj doguľata.
- Peč 10 minút na 180 °C.
- Nechaj vychladnúť a slep polovice marmeládou.
- Čokoládu a 30 ml mlieka daj do mikrovlnnej rúry a zahrievaj na nízky výkon 10 – 30 sekúnd, kým sa nezačne čokoláda rozpúšťať. Sleduj, nech sa nespáli. Vytiahni, dobre premiešaj a konzistenciu prípadne dolaď priliatím ďalšieho mlieka, aby čokoláda bola tak akurát hustá.
- Horné časti perníkov namoč do čokolády, zo zvyšku môžeš ešte urobiť šrafovanie a daj do chladničky úplne stuhnúť a navlhnúť.
- Nutričné hodnoty sú uvedené na kupovanú marmeládu bez cukru.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre