Ingrediencie na zdravého biskupského baránka z tvarohu

Základ na cesto

Chceš ušetriť za orechy, sladidlá a múky? Kde kúpiť lacno

Veľkonočný baránok biskupský tvarohový fit recept Bajola

Postup receptu – ako upiecť fit biskupského baránka bez cukru

  1. Predohrej rúru na 180 °C.
  2. Nastrúhaj kôru z citróna a z polovice vytlač šťavu. Mandle a čokoládu nasekej nožom alebo v mixéri so sekáčikom nadrobnejšie.
  3. Poriadne zmiešaj tvaroh, vajcia, mlieko, citrónovú šťavu a citrónovú kôru a sladidlo.
  4. Zvlášť zmiešaj múky, kypriaci prášok a jedlú sódu a potom vsypaj k tvarohovej zmesi. Dobre premiešaj.
  5. Nakoniec vmiešaj brusnice, góju, mandle a čokoládu.
  6. Vymaž formu na baránka kokosovým olejom, prípadne aj vysypaj múkou. Ja som použila silikónovú formu na baránka. Môžeš prípadne použiť aj iný typ formy, napríklad na biskupský chlebíčok.
  7. Peč 45 minút na 180 °C. Ku koncu pečenia skontroluj zapichnutím špajle doprostred baránka. Cesto by sa nemalo na špajli lepiť.
  8. Po dopečení nechaj baránka chvíľu vychladnúť, vyklop na veľkú drevenú doštičku a ešte zatepla posypaj práškovým sladidlom bez kalórií.
  9. V mieste očí môžeš pomocou špajle urobiť jamky a vtlačiť do nich góju a okolo krku uviazať baránkovi mašličku. Krájaj zúbkovaným nožom.
  10. Nutričné hodnoty na 100 g: 176 kcal / 11 B / 16 S / 5 C / 6 T / 5 V.
  11. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Veľkonočný baránok - fit zdravý recept postup Bajola Baránok veľkonočný tvarohový zdravý recept Bajola