Ingrediencia na zdravého biskupského baránka z tvarohu

Základ na cesto

Veľkonočný baránok biskupský tvarohový fit recept Bajola

Chceš ušetriť za orechy, sladidlá a múky? Kde kúpiť lacno

Postup receptu – ako upiecť zdravého biskupského baránka

  1. Predohrej rúru na 180 °C.
  2. Nastrúhaj kôru z citróna az polovice vytlač šťavu. Mandle a čokoládu nasekej nožom alebo v mixéri so sekáčikom nadrobnejšie.
  3. Poriadne zmiešaj tvaroh, vajcia, mlieko, citrónovú šťavu a citrónovú kôru a sladidlo.
  4. Zvlášť zmiešaj múky, kypriaci prášok a jedlú sódu a potom vsypaj k tvarohovej zmesi. Dobre premiešaj.
  5. Nakoniec vmiešaj brusnice, góju, mandle a čokoládu.
  6. Vymaž formu na baránka kokosovým olejom, prípadne aj vysypaj múkou. Ja som použila silikónovú formu na baránka. Môžeš prípadne použiť aj iný typ formy, napríklad na biskupský chlebíček.
  7. Peč 45 minút na 180 °C. Ku koncu pečenia skontroluj zapichnutím špajle doprostred baránka. Cesto by sa nemalo na špajli lepiť.
  8. Po dopečení nechaj baránka chvíľu vychladnúť, vyklop na veľkú drevenú doštičku a ešte zatepla posypaj. práškovým sladidlom bez kalórií.
  9. V mieste očí môžeš pomocou špajle urobiť jamky a vtlačiť do nich góju a okolo krku uviazať baránkovi mašličku.
  10. Krájaj zúbkovaným nožom.
  11. Nutričné hodnoty v 100 g: 176 kcal / 11 B / 16 S / 5 C / 6 T / 5 V.
  12. AKCIA DO 30. 11. 2023Chceš vzorové jedálničky a viac inšpirácie, čo zdravého variť nielen na chudnutie? Vyber si z mojich 4 kníh a do 30 11. získaš navyše e-kuchárku ZADARMO podľa vlastného výberu v hodnote až 20 EUR 👉 Zobraziť všetky knihy

Veľkonočný baránok - fit zdravý recept postup Bajola Baránok veľkonočný tvarohový zdravý recept Bajola