Ingrediencie na zdravého biskupského baránka z tvarohu
Základ na cesto
- 250 g odtučněného tvarohu (ve vaničke)
- 100 ml nízkotučného mlieka (0,5%)
- 4 ks vajcia M (50 g)
- 1 ks bio citróna – chemicky neošetreného (kôra + 25 ml citrónovej šťavy)
- 90 g celozrnnej pšeničnej múky
- 45 g kokosovej múky
- 45 g hladkej pšeničnej múky bielej
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy (5 g)
- sladidlo bez kalórií (3/4 odmerečky) alebo erprírodné sladidlo bez kalórií (100 – 200 g)
Ostatné
- 20 g sušených brusníc bez cukru
- 20 g góji
- 20 g mandlí alebo iných orechov
- 20 g vysokopercentnej čokolády bez cukru
- múčkové prírodné sladidlo bez kalórií
Chceš ušetriť za orechy, sladidlá a múky? Kde kúpiť lacno
Postup receptu – ako upiecť fit biskupského baránka bez cukru
- Predohrej rúru na 180 °C.
- Nastrúhaj kôru z citróna a z polovice vytlač šťavu. Mandle a čokoládu nasekej nožom alebo v mixéri so sekáčikom nadrobnejšie.
- Poriadne zmiešaj tvaroh, vajcia, mlieko, citrónovú šťavu a citrónovú kôru a sladidlo.
- Zvlášť zmiešaj múky, kypriaci prášok a jedlú sódu a potom vsypaj k tvarohovej zmesi. Dobre premiešaj.
- Nakoniec vmiešaj brusnice, góju, mandle a čokoládu.
- Vymaž formu na baránka kokosovým olejom, prípadne aj vysypaj múkou. Ja som použila silikónovú formu na baránka. Môžeš prípadne použiť aj iný typ formy, napríklad na biskupský chlebíčok.
- Peč 45 minút na 180 °C. Ku koncu pečenia skontroluj zapichnutím špajle doprostred baránka. Cesto by sa nemalo na špajli lepiť.
- Po dopečení nechaj baránka chvíľu vychladnúť, vyklop na veľkú drevenú doštičku a ešte zatepla posypaj práškovým sladidlom bez kalórií.
- V mieste očí môžeš pomocou špajle urobiť jamky a vtlačiť do nich góju a okolo krku uviazať baránkovi mašličku. Krájaj zúbkovaným nožom.
- Nutričné hodnoty na 100 g: 176 kcal / 11 B / 16 S / 5 C / 6 T / 5 V.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Komentáre