Ingrediencia na zdravého biskupského baránka z tvarohu
Základ na cesto
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 100 ml nízkotučného mlieka
- 4 ks vajcia (M)
- 1 citrón (kôra + 25 ml citrónovej šťavy)
- 90 g celozrnnej pšeničnej múky
- 45 g kokosové múky
- 45 g hladkej pšeničnej múky bielej
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy (5 g)
- sladidlo bez kalórií (3/4 odmerečky)
Ostatné
- 20 g sušených brusníc bez cukru
- 20 g góji
- 20 g mandlí alebo iných orechov
- 20 g vysokopercentnej čokolády bez cukru
- múčkové prírodné sladidlo bez kalórií

Chceš ušetriť za orechy, sladidlá a múky? Kde kúpiť lacno
Postup receptu – ako upiecť zdravého biskupského baránka
- Predohrej rúru na 180 °C.
- Nastrúhaj kôru z citróna az polovice vytlač šťavu. Mandle a čokoládu nasekej nožom alebo v mixéri so sekáčikom nadrobnejšie.
- Poriadne zmiešaj tvaroh, vajcia, mlieko, citrónovú šťavu a citrónovú kôru a sladidlo.
- Zvlášť zmiešaj múky, kypriaci prášok a jedlú sódu a potom vsypaj k tvarohovej zmesi. Dobre premiešaj.
- Nakoniec vmiešaj brusnice, góju, mandle a čokoládu.
- Vymaž formu na baránka kokosovým olejom, prípadne aj vysypaj múkou. Ja som použila silikónovú formu na baránka. Môžeš prípadne použiť aj iný typ formy, napríklad na biskupský chlebíček.
- Peč 45 minút na 180 °C. Ku koncu pečenia skontroluj zapichnutím špajle doprostred baránka. Cesto by sa nemalo na špajli lepiť.
- Po dopečení nechaj baránka chvíľu vychladnúť, vyklop na veľkú drevenú doštičku a ešte zatepla posypaj. práškovým sladidlom bez kalórií.
- V mieste očí môžeš pomocou špajle urobiť jamky a vtlačiť do nich góju a okolo krku uviazať baránkovi mašličku.
- Krájaj zúbkovaným nožom.
- Nutričné hodnoty v 100 g: 176 kcal / 11 B / 16 S / 5 C / 6 T / 5 V.
- ⭐ AKCIA DO 30. 11. 2023 ⭐ Chceš vzorové jedálničky a viac inšpirácie, čo zdravého variť nielen na chudnutie? Vyber si z mojich 4 kníh a do 30 11. získaš navyše e-kuchárku ZADARMO podľa vlastného výberu v hodnote až 20 EUR 👉 Zobraziť všetky knihy
Komentáre