Ingrediencie na fit pštrosie vajcia
- 5 ks vajec M (250 g)
- 500 g mletého hovädzieho mäsa 100% (príp. morčacieho)
- 3 strúčiky cesnaku (15 g)
- 2 lyžičky mletej sladkej papriky (10 g)
- 2 lyžičky soli (10 g)
- 1/2 lyžičky korenia (2 g)
Postup receptu – ako urobiť škótske vajcia
- Vajcia uvar na hniličku podľa tohto návodu (varila som 5 minút od bodu varu) a potom ich ošúp.
- Predohrej rúru na 180 °C.
- Mleté mäso zmiešaj s korením, pridaj pretlačený cesnak a poriadne prepracuj. Potom rozdeľ nožom na 5 častí, z každej vytvaruj čo najväčšiu placku a zabaľ do nej vajcia.
- Peč nepriklopené 30 minút na 180 °C, použila som sklenený pekáč vystlaný papierom na pečenie. V prípade morčacieho mäsa peč kratšiu dobu, to je hotové rýchlejšie.
- Alebo môžeš vajcia usmažiť v teplovzdušnej fritéze – zmaž na 180 °C cca 15 minút (v priebehu kontroluj, môže to byť menej aj viac).
- Podávaj so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
- Nutričné hodnoty sú uvedené bez prílohy.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre