Ingrediencie na fit tuniakové fašírky z teplovzdušnej fritézy

Cesto

  • 300 g zemiakov (najlepšie varný typ C) alebo už uvarených zemiakov alebo zemiakovej kaše
  • 1 ks vajcia M (50 g)
  • 280 g tuniaka vo vlastnej šťave (po zbavení vody)
  • 10 ml olivového oleja extra panenského
  • 3 – 5 strúčikov cesnaku (10 – 15 g) alebo mletá údená či pálivá paprika, chilli, príp. dijonská horčica
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • čerstvý petržlen (voliteľne)

Na obalenie

Ostatné

Fitness tuniakové fašírky - recept Bajola

Postup receptu – ako urobiť fitness tuniakové placky bez vyprážania

  1. Zemiaky ošúp, nakrájaj na kocky a uvar domäkka v osolenej vode cca 20 minút.
  2. Cesnak olúpaj a prelisuj. Ak nemáš kukuričnú strúhanku, rozomeľ cornflaky v mixéru so sekáčikom.
  3. Uvarené zemiaky nastrúhaj na strúhadle alebo prelisuj cez lis na zemiaky a dobre zmiešaj so všetkými ostatnými ingredienciami na cesto.
  4. Cesto ochutnaj a prípadne chuť dopiluj podľa vlastnej chuti (solí, korením, cesnakom a pod.)
  5. Ak by cesto nedržalo dobre pri sebe, môžeš ho zahustiť celozrnnou alebo ovsenou múkou. Záleží na múčnosti a type zemiakov, ja som zahusťovať nemusela.
  6. Z cesta tvor gule a tie potom roztlač na placky, odporúčam menšie a vyššie.
  7. Fašírky potom obaluj z oboch strán v múke, vajíčku a kukuričnej strúhanke. Veľmi na nich netlač, nech ich nesploštíš.
  8. Placky postriekaj z oboch strán repkovým olejom v spreji a smaž v teplovzdušnej fritéze cca 8 minút na 180 °C, prípadne v rúre, tam bude asi potrebné o niečo dlhšie.
  9. Podávaj s domácou fitness tatárkou alebo majonézou a zeleninou.
  10. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  11. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Fit tuniakové placky - recept BajolaZdravé tuniakové placky - recept Bajola

Poznámky k receptu na zdravé tuniakové placky

  • Zemiaky som na fotkách iba roztlačila šťouchadlom na zemiaky, ale lepší výsledok dosiahneš, keď budú prelisované alebo nastrúhané.
  • Miesto trojobalu môžeš skúsiť fašírky iba obaliť v kukuričnej strúhanke, ale ak použiješ rozmixované cornflaky, tak na plackách veľmi nedrží, preto je lepší trojobal.
  • Miesto kukuričnej strúhanky môžeš použiť aj celozrnnú strúhanku, ale fašírky nebudú mať takú peknú farbu.
  • Pred konzumáciou odporúčam vždy ohriať v mikrovlnnej rúre.
  • Nutričné hodnoty sú uvedené len na fašírky.