Ingrediencie na fit budapeštiansku nátierku
- 250 g odtučneného tvarohu (vo vaničke)
- 250 g nízkotučného krémového syra (creamcheese light)
- 3 ks vajcia M (150 g)
- 1 lyžička horčica plnotučná, príp. dijonskej alebo krémžskej (10 g)
- 2 lyžičky mletej červenej papriky (10 g)
- 80 g čerstvej alebo sterilovanej červenej papriky
- soľ
- korenie
Postup receptu – ako urobiť zdravú budapeštiansku nátierku
- Tvaroh a syr vytiahni z chladničky a nechaj zahriať na izbovú teplotu.
- Vajcia uvar natvrdo podľa tohto návodu. Ja používam elektrický varič vajec, ktorý odporúčam všetkými desiatimi, obzvlášť pokiaľ často varíš vajcia natvrdo. Potom roztlačte vidličkou zvlášť bielky a zvlášť žĺtky.
- Ak máš čerstvú papriku, umy ju, rozkrájaj na menšie časti a povar 5 minút v horúcej vode, aby zmäkla. Potom ju nechaj vychladnúť, zlúpni šupku a nakrájaj najemno.
- Dobre zmiešaj tvaroh so syrom, môžeš rozmixovať pomocou ručného mixéra.
- Pridaj žĺtky, horčicu a mletú papriku a dobre rozmiešaj. Ak chceš nátierku červenšiu, pridaj mletej papriky viac.
- Potom vmiešaj roztlačené bielky a nakrájanú sterilizovanú alebo zblanžírovanú papriku.
- Ochutnaj a podľa chuti osol a okoren.
- Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Poznámky k receptu
- Ak chceš nátierku pikantnejšiu, môžeš pridať trošku láku zo sterilizovanej papriky a prípadne nadrobno nakrájanú cibuľu. Ja nemám cibuľu rada, takže nedávam.
- Odporúčam namazať na domáce celozrnné rožky alebo použiť ako nátierku na jednohubky či chlebíčky alebo náplň do fit syrovej rolády. Hore môžeš ozdobiť nakrájanou paprikou.
- Skladuj v chladničke v uzavretej nádobe a spotrebuj do 5 dní.
- Celá várka má cca 750 g. Jedna porcia 125 g.
Komentáre
Kupovaná mi nechutí, túto som si ale zamilovala.
Vďaka, to je pocta 🙂 Tiež mi veľmi chutí.
Vynikajúce.