Ingrediencie na fit budapeštiansku nátierku

  • 250 g odtučneného tvarohu (vo vaničke)
  • 250 g nízkotučného krémového syra (creamcheese light)
  • 3 ks vajcia M (150 g)
  • 1 lyžička horčica plnotučná, príp. dijonskej alebo krémžskej (10 g)
  • 2 lyžičky mletej červenej papriky (10 g)
  • 80 g čerstvej alebo sterilovanej červenej papriky
  • soľ
  • korenie
Fitness budapeštianska nátierka - recept Bajola

Postup receptu – ako urobiť zdravú budapeštiansku nátierku

  1. Tvaroh a syr vytiahni z chladničky a nechaj zahriať na izbovú teplotu.
  2. Vajcia uvar natvrdo podľa tohto návodu. Ja používam elektrický varič vajec, ktorý odporúčam všetkými desiatimi, obzvlášť pokiaľ často varíš vajcia natvrdo. Potom roztlačte vidličkou zvlášť bielky a zvlášť žĺtky.
  3. Ak máš čerstvú papriku, umy ju, rozkrájaj na menšie časti a povar 5 minút v horúcej vode, aby zmäkla. Potom ju nechaj vychladnúť, zlúpni šupku a nakrájaj najemno.
  4. Dobre zmiešaj tvaroh so syrom, môžeš rozmixovať pomocou ručného mixéra.
  5. Pridaj žĺtky, horčicu a mletú papriku a dobre rozmiešaj. Ak chceš nátierku červenšiu, pridaj mletej papriky viac.
  6. Potom vmiešaj roztlačené bielky a nakrájanú sterilizovanú alebo zblanžírovanú papriku.
  7. Ochutnaj a podľa chuti osol a okoren.
  8. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  9. AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz

Budapeštianska nátierka - foto postup receptu Zdravá budapeštianska nátierka - recept Bajola

Poznámky k receptu

  1. Ak chceš nátierku pikantnejšiu, môžeš pridať trošku láku zo sterilizovanej papriky a prípadne nadrobno nakrájanú cibuľu. Ja nemám cibuľu rada, takže nedávam.
  2. Odporúčam namazať na domáce celozrnné rožky alebo použiť ako nátierku na jednohubky či chlebíčky alebo náplň do fit syrovej rolády. Hore môžeš ozdobiť nakrájanou paprikou.
  3. Skladuj v chladničke v uzavretej nádobe a spotrebuj do 5 dní.
  4. Celá várka má cca 750 g. Jedna porcia 125 g.