Ingrediencie na fit hovädzí guláš
- 700 g hovädzie gleje alebo hovädzieho na guláš
- 1 ks cibuľe (100 g)
- 4 strúčiky cesnaku (40 g)
- 1 lyžička drvenej rasce (5 g)
- 1 lyžička majoránky (5 g)
- 2 lyžičky mletej papriky sladkej alebo štipľavej (10 g)
- 2 lyžičky soli (10 g)
- 1 lyžička korenia (5 g)
- 700 ml vody
- repkový olej vo spreji (5 ml)
Guláš je ideálny na prípravu v pomalom hrnci. Ak ho máš, odporúčam verziu pre pomalý hrniec
Postup receptu – ako urobiť zdravý guláš
- Cesnak olúp.
- Mäso dobre očisti od tuku, umy a nakrájaj na kocky.
- Cibuľu ošúpej, nakrájaj najemno a osmaž v hrnci na troške repkového oleja.
- Pridaj mäso, osol a opekaj pár minút, kým sa mäso zatiahne.
- Pridaj všetko korenie a prelisovaný cesnak.
- Zalej 100 ml vody a nechaj chvíľu vydusiť, kým sa takmer všetka voda neodparí.
- Prilaj zvyšok vody, priveď do varu, potom stiahni na najmenší plameň a pomaly pod pokrievkou var 2 – 3 hodiny. Priebežne kontroluj, aby sa voda celá neodparila.
- Ak chceš guláš hustejší, môžeš zahustiť celozrnnou múkou alebo ryžovou krupičkou rozmiešanou v troške vody.
- Podávaj s ryžou uvarenou v ryžovaru alebo fitness karlovarskou knedľou.
- Guláš môžeš aj zmraziť.
- Nutričné hodnoty sú uvedené bez prílohy.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre
Dnes som robila guláš prvýkrát a podľa receptu nám s priateľom chutil.
Tak to som rada, vďaka za otestovanie aj spätnú väzbu 😉