Ingrediencia na fit pečeňovú omáčku

Fit pečeňová omáčka - recept Bajola

Postup receptu – ako uvariť zdravú pečeňovú omáčku

  1. Kurací vývar je potrebné mať pripravený vopred podľa tohto návodu alebo použiť už hotový.
  2. Pečeň zbav tuku, umy a nakrájaj na menšie časti.
  3. Cibuli ošúpej, nakrájaj najemno a osmaž s rascou na troške repkového oleja.
  4. Pridaj pečeň, okore a nechajte zatiahnuť. Pozor, nesol, pečeň by stvrdla!
  5. Zalej vývarom a nechaj pozvoľna dusiť pod pokrievkou 30 minút.
  6. Vytiahni asi tretinu pečene z omáčky a zvyšok rozmixuj v hrnci dohladka ponorným mixérom.
  7. Múku rozmiešaj v mlieku a pomaly za stáleho miešania nalievaj do omáčky. Dobre miešaj, aby sa neurobili hrudky.
  8. Povár cca 10 minút a potom prípadne dolaď konzistenciu – ak je omáčka veľmi riedka, pridaj ďalšiu múku rozmiešanú v troške mlieka. Ak veľmi hustá, prilej trochu vývaru a nechaj ešte prevariť.
  9. Ochutnaj a osol podľa svojej chuti a nakoniec vlož celú pečeň.
  10. Podávaj s ryžou uvarenou v ryžovaru alebo fitness celozrnnou kysnutou knedľou.
  11. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  12. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

 Pečeňová omáčka - foto postupZdravá pečeňová omáčka - recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Uprednostňuj bio pečeň z domáceho chovu od prevereného dodávateľa, kde nekŕmia zvieratá rastovými hormónmi (tie totiž prechádzajú cez pečeň).
  • Omáčku môžeš aj zmraziť.
  • Nutričné hodnoty sú uvedené bez prílohy. 100 g omáčky obsahuje cca: 107 kcal / 9 g B / 12 g S / 1 g C / 2 g T.