Ingrediencie na celozrnnú zemiakovú knedľu
- 800 g zemiakov (varný typ C)
- 300 g celozrnná špaldová múka
- 2 ks vajcia M (100 g)
- štipka soli
Postup receptu – ako urobiť zdravú celozrnnú zemiakovú knedľu
- V stredne veľkom hrnci uvar zemiaky cca 30 min. Buď v šupke a tú potom olúpaj alebo už olúpané a nakrájané na kocky (budú uvarené rýchlejšie).
- Uvarené zemiaky prepasíruj cez lis na zemiaky alebo nastrúhaj na strúhadle nahrubo.
- Pridaj všetky ostatné ingrediencie a vymiešaj cesto. Múku prisypávaj postupne. Keď sa cesto lepí, pridaj viac múky.
- Spracované cesto rozdeľ na 4 diely a vytvaruj do šišiek.
- Knedlu zabaľ do potravinárskej fólie, poriadne utiahni a var vo vriacej vode 25 minút.
- Servíruj napríklad ku kurčaťu na kapuste alebo k moravskému vrabcovi so špenátom.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Komentáre
Zemiaky som nastrúhala na jemno, spojila rukami, výsledok je rovnaký ako s technikou. Pokiaľ sa vám zdá zbytočne veľa múky, dajte jedno vajíčko a polovicu múky. Práve je obedom s takým veľmi ľahkým segedínom 🙂 a sú výborné. Len by som sa prihovorila – vykašlite sa na potravinársku fóliu, výsledok je aj bez nej výborný a myslím, že plastov produkujeme viac ako dosť. V každom prípade ďakujem za prima recept 🙂